March 30th, 2011
Ćuković Miloš

hdd

Do sada sam pisao i pričao sve dobro o Win 7 ali ovo nije jedna od takvih priča.

Počelo je pre otprilike 4-5 meseci, završim nešto na kompu, sednem ispred tv-a a hard krene da drlja i drlja piše, čite Bog ga zna šta radi… Poslednjih dana je postalo toliko iritantno da me je baš nerviralo.

Ajd da probam i antivirus da postavim da eventulano neki trojanac ne šalje nešto, ali ni jedan zaražen fajl ne postoji. Sledeće sam pogledao kroz Resource Monitor koji to proces opterećuje HDD, izdvojila su se dva procesa. System i Search Indexer… Indexiranje sam odavno isključio kroz cpanel, ovo je neki drugi. Pitam Google kako se to gasi i opa, neko je napisao how to, uradim po uputstvu, reset. Hard je od danas prepodne miran kao bubica radi samo što treba i nema nepotrebnog indexiranja od strane Windowsa. Pošto je sistem od juna 2009. sigurno mu je index baza postala dosta velika pa je vremenom počelo da muči HDD.

Biće mi drago ako ovo nekome pomogne kao meni… Sad imam samo mali problem jer čekam kada će da krene sa oranjem, još ćuti :) Me Happy!

6

  1. v |

    Pored search indexer, ima tu jos nekih operacija koje Windows sam startuje dok je u Idle, zaboravio sam sve tu ima, ali jedna od zahtevnijih operacija je i automatski disk-defragment, ali je pitanje kolko je pametno to iskljuciti.

    Mada je verovatno dovoljno samo ugasiti taj Search indexer, on je napast.

  2. Pingback: HDD vam non stop čita i piše bez očiglednog razloga?! | www.blogovnik.com

/napiši komentar